SANTA MARIA DE PALAU DE RIALB



L'església de Santa Maria de Palau es situada al caire d'un serrat; s'hi arriba per la carretera de Gualter a Folquer (C1412B), o per la d'Artesa a Folquer, i a Tremp.
L'església i la parròquia de Santa Maria de Palau de Rialb pertanyien al priorat de Santa Maria de Meià des del segle XI. Fa poc l'església ha estat restaurada i en l'actualitat es troba molt ven conservada i s'hi celebra culte algunes vegades l'any.
Es un edifici que ha estat recentment restaurat i dignificat, especialment el sector de ponent on hi havia adossada la casa rectoral, cosa que havia produït importants alteracions en aquesta façana, l'església de Santa Maria de Palau és un edifici que s'inscriu plenament en les formes de l'arquitectura llombarda del segle XI.
L'estructura respon a una planta basilical de tres naus, dividides en tres trams.
La decoració de les façanes és resolta amb un gran rigor compositiu, que només és alterat a l'absis principal, on la finestra central interromp una lesena, resultat d'un error en la distribució dels plafons i la seva distribució amb les finestres.
L'església de Santa Maria de Palau és un edifici que s'inscriu plenament en les formes de l'arquitectura llombarda del segle XI.



Visitada el 23 de juny de 2005

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada